Despre proiect

RO19.10 este finanțat din Granturi norvegiene 2009 – 2014, în cadrul Programului RO19 „Inițiative în sănătatea publică”, gestionat de Ministerul Sănătății. Proiectul se va desfășura până la sfârșitul lunii aprilie 2017. Bugetul total al proiectului este de aprox. 1.800.000 euro, sumă din care contribuția norvegiană este de 85%, iar cea a Guvernului României de 15%.

Grantul primit va fi utilizat pentru achiziționarea de echipamente medicale și de laborator performante, pentru achiziționarea de reactivi și pentru reamenajarea unor spații dedicate îngrijirilor medicale. Ca urmare a acestui proiect, pacientele SUUB cu sarcină de risc crescut vor beneficia de investigații medicale cu echipamente moderne și de teste (inclusiv biologie moleculară) gratuite pentru depistarea și confirmarea factorilor de risc genetic pentru trombofilie. O altă parte din finanțare va fi utilizată pentru extinderea și modernizarea secției de neonatologie și a Unității de terapie intensivă pentru nou-născuți. De asemenea, vor fi introduse noi teste genetice foarte utile în diagnosticul și monitorizarea evoluției bolilor maligne de sânge.

Despre SUUB

Spitalul Universitar de Urgență București este unul dintre cele mai mari spitale de predare din București. SUUB oferă servicii de asistență medicală pentru aproximativ 300.000 de pacienti pe an, 70.000 dintre ei fiind internați într-una dintre cele 25 de secții medicale existente. Datorită naturii sale interdisciplinare și personalului calificat (unii dintre medici predau la Universitatea de Medicină „Carol Davila” București), SUUB primește un număr important de trimiteri de la alte unități spitalicești și este calificat în anumite domenii (neonatologie, obstetrică-ginecologie) ca instituție de sănătate de nivel III în cadrul sistemului de îngrijire regional. SUUB găzduiește, de asemenea, o serie de proiecte de cercetare și studii clinice, cu finanțarea asigurată din diverse surse naționale și internaționale. Spitalul a beneficiat în 2011 de un grant de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului Operațional Sectorial ”Creșterea Competitivității Economice” (POS-CCE).

Despre Granturile norvegiene

Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei dintre ţările AELS – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – fac parte din piaţa internă europeană şi contribuie la dezvoltarea socială şi economică prin intermediul granturilor SEE şi norvegiene, de care beneficiază 15 state membre din estul, centrul si sudul Uniunii Europene. Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finanţărilor. Obiectivele majore ale granturilor SEE şi norvegiene sunt reducerea disparitătilor sociale si economice în Spațiul Economic European, respectiv întărirea relaţiilor bilaterale dintre statele donatoare şi cele beneficiare.

Pentru mai multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.rowww.eeagrants.org, sau www.initiativeinsanatate.ms.ro.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial