Stadiul proiectului la sfârșitul anului 2015

Clinica de obstetrică-ginecologie

Lucrările de amenajare a spațiilor destinate proiectului au dus la obținerea de camere suplimentare cu destinație clinică prin transformarea unor oficii alimentare și spații tehnice. A urmat apoi achiziționarea, livrarea și instalarea echipamentelor, astfel încât, începând cu luna septembrie, clinica a  putut oferi servicii medicale pacientelor cu sarcină de risc crescut.

Ginecologie

Zona de examinare ecografică 

_

Cele mai importante dotări sunt ecograful modern 4D ce include sonde speciale și un echipament de colposcopie, ambele instalate într-un spațiu existent anterior. În camerele noi au fost amplasate un scaun ginecologic modern cu lampa de examinare aferentă și secretariatul proiectului, responsabil de primirea pacienților, înregistrarea acestora și centralizarea datelor.

_

Camera_consultatii

Cameră reamenajată (în insert e imaginea aceluiași spațiu înainte de implementarea proiectului). Aici sunt amplasate scaunul de examinare, lampa și monitorul videocolposcopului.

Voluson

_

Ecograful Voluson pentru aplicații ginecologice achiziționat prin proiect

În laboratorul central al spitalului (etajul 2) au fost trimise probe de la gravidele înrolate în proiect pentru teste de screening biochimic și imunologic al trombofiliei,analize finanțate prin programul RO19.10. Atât în laboratorul central, cât și în secretariatul proiectului au fost amplasate computere, imprimante și routere noi care sunt utilizate pentru înregistrarea electronică a pacienților și serviciilor de care aceștia beneficiază.

Entonox

_

Punctul de tratament și monitorizare amplasat într-o altă cameră renovată (în insert o imagine anterioară proiectului) din Clinica de ginecologie

Laborator

_

Punct de înregistrare a rezultatelor din Laboratorul central.

Într-o altă cameră renovată a fost amplasat un monitor cardiotocografic și un punct de tratament cu Entonox (gaz medicinal).

Clinica de neonatologie

Clinica de neonatologie a beneficiat de fonduri destinate renovării Unității de Terapie Intensivă Nou-Născuți (TINN) și salonului dedicat copiilor născuți prematur. Mai jos sunt imagini ale Unității de terapie intensivă și ale câtorva din echipamentele achiziționate pentru aceasta.

Neonat

_

Unitatea de Terapie Intensivă Nou-născuți: Incubator închis (A), ecograf (B) și echipament de terapie cu NO (C), achiziționate în cadrul proiectului.

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial