Programul Proiectului RO19.10

Departamentul de monitorizare a gravidei trombofilice
cu risc obstetrical crescut

Activitatea proiectului se va desfășura începând cu data de 15 septembrie 2015 și se adresează tuturor femeilor gravide. Pentru a fi incluse în program pacientele trebuie să respecte următoarele criterii:

 • să fie gravide
 • să se încadreze între 13-50 ani (pacientele sub 18 ani se vor prezenta cu tutore)
 • pacientele necesită o formă de prezentare în spital (internare continuă, internare de zi, etc).

Pentru internare de zi pacientele au nevoie de urmatoarele documente:

 • bilet de trimitere de la medicul de familie / medic specialist ambulator către Obstetrică, eliberat în ultima lună (conform regulamentului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate),
 • adeverință de salariat actualizată,
 • card național de sănătate activat,
 • buletin de identitate,
 • să figureze asigurată în SIU (conform regulamentului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate).

Program

7:30 – 8:00, de luni până vineri (cu excepția zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale): recoltarea de sânge de la pacientele internate clasic în SUUB.

7:30 – 8:00, de luni până vineri (cu excepția zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale): efectuarea internărilor de zi.

8:00 – 10:30: în ordinea sosirii pacientelor, se vor efectua evaluarea obstetricală și recoltarea de probe biologice, precum și semnarea consimțământului pentru efectuarea acestor investigații.

11:00 – 12:30: eliberarea rezultatelor analizelor și evaluare hematologică. Pacientele vor reveni, conform progrămarii, în termen de 7 zile pentru ridicarea rezultatului analizelor, ele putând beneficia între orele 11.00 – 12:30 de consult hematologic. Rezultatele testelor genetice nu vor fi disponibile în perioada imediat următoare datei de 15 septembrie.

13:00-15:00 – Se pot obține informații privind înrolarea în proiect și se pot realiza programări la telefonul registraturii proiectului (021.601.25.49), începând cu data de 15 septembrie 2015. Telefonul va fi funcțional numai între orele 13.00 – 15.00, de luni până vineri, în zilele lucrătoare (cu excepția zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale). Nu se vor efectua consultații și nu se vor oferi informații medicale la acest telefon, personalul distribuit pentru a efectua programări fiind specializat în registratură / informatică.

Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui program, având în vedere complexitatea investigațiilor și a patologiei gravidei cu trombofilie, există un număr limitat de programări: 10-15 paciente pe zi. Programul RO19.10 implică servicii interdisciplinare – obstetrică, hematologie, medicină de laborator, neonatologie, biologie moleculară, medicină internă (nefrologie, diabetologie, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, neurologie, endocrinologie etc), neurochirurgie, chirurgie plastică, chirurgie generală, chirurgie vasculară pentru situațiile de patologie asociată. Pot aparea decalări în program în funcție de urgențele medicale din spital, acestea având prioritate față de cazurile cronice.

1 Comment

 1. Balaban Stefania Daniela

  Buna ziua. tot incerc de doua zila sa sun la nr. de telefon alocat programarilor pentru analiza profilului de trombofilie erediatara in oraul mentionat, dar nu raspunde nimeni. Nu mai sunt fonduri sau ce se intampla ….? S-a schimbat numarul de telefon sau nu mai aveti acest program?

  Multumesc

Comments are closed.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial